Sever Marko – osvrt na Gospodara mjeseca u Varaždinu

Piše: Sever Marko

Pozdrav svim čitateljima ovog članka.
U kratkim crtama bi volio iznijeti svoj osvrt na nedavno održan šahovski turnir Gospodar mjeseca.
Kao prvo,želim napomenuti da nisam profesionalac u pisanju članaka i sličnog pa ako bude ikakvih grešaka i zamjerki da mi to ne uzmete za grijeh. 🙂
Tog nedjeljnog jutra,snježnog i prohladnog,u punom jeku hladne veljače okupio se velik broj ljubitelja šaha,od profesionalaca do entuzijasta svih generacija u našem Varaždinu, gradu bogate šahovske tradicije koji ove godine 2018. slavi 114.godina službenog igranja šaha u našem gradu.
Ugodan ambijent restorana Lav pružio je svima okupljenim domaći ugođaj.

Kako se početak turnira sve više približavao, iz trena u tren skupljalo se sve više i više natjecatelja iz raznih djelova lijepe naše.
Vidjeli su se osmjesi na licima ljudi koji se nisu vidjeli duže vremena,lijepe riječi i puni ambijent koji je odzvanjao dječjim osmjesima dao je jedan poseban čar ovome događaju.
Želim napomenuti da je taj turnir bio meni osobno prvi u životu otkako sam se počeo ozbiljnije baviti ovom mističnom umjetnošću zvanom, šah.
Tijekom cijelog turnira atmosfera je bila u žaru borbe, ali nadasve prijateljska, opuštena i fer play.
Meni osobno je to bilo jedno predivno iskustvo i doživljaj zbog kojeg, siguran sam, još više željeti sudjelovati na takvim i sličnim događajima.
Veselje na licima svih sudionika, novostečena prijateljstva, jačanje onih starih veza, nova iskustva i ono što nas sve skupa veže, zajedničko uživanje i ljubav prema šahu beskompromisno su ispunili svaki smisao ovog divnog događaja.