Osvrt na Zagreb open 2017.

Piše: Miljenko Kelemen

Zagreb open 2017.

Nakon osam dana i devet odigranih kola, 7. 12. 2017. završio je ovogodišnji Zagreb open, odnosno II. Memorijal Krunoslav Hulak. Nas 200-tinjak iz 14 zemalja svijeta odigrali smo ovaj open turnir, manje ili više zadovoljni. Gotovo svatko od nas imao je svoju kombinaciju prijevoza, smještaja, očekivanja od turnira, pa ću se u nastavku osvrnuti samo na svoj dojam o turniru i ostaviti drugima da napišu svoje impresije.

Nakon puno godina na nekom turniru u Hrvatskoj nisam bio u gornjoj polovici igrača po startnom rejtingu, što me je i veselilo, jer sam već i prije deset godina očekivao da će me mlada generacija uz pomoć računala dostići i prestići u šahovskom znanju. Otprilike je tako i bilo na turniru. Ambient za igru i atmosfera na turniru bila mi je dobra, tako da će mi ostati u dobrom sjećanju.

Zagreb open 2017.Zagreb nudi puno toga za vidjeti, ako se ima vremena, puno toga za probati za one koji imaju dovoljno novaca (kod šahista to nije česti slučaj, pa nije bio ni kod mene). Uspio sam kratko obići izložbu NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE koja je futuristička i traje sve do III. mjeseca 2018.

Rezultati opena na chess-results.com.